Teatry świata: od tradycyjnego kabuki do nowoczesnych eksperymentów scenicznych.
Ażeby zrozumieć, czym jest wino, trzeba odróżnić skład jego elementów, kiedy jest winogronem, sokiem z winogron a później winem. Sok z winogron przed fermentacją składa się zwłaszcza z wody i cukrów, a też z kwasów oraz innych substancji sztucznych w mniejszej ilości, jakie są obowiązkowe za kategoryczny skład wina. Fermentacja alkoholowa przekształca ogromną część węglowodanów z soku z winogron w alkohol etylowy, jednak zostawia inne intrygujące związki, takie jak gliceryna. Co poniektóre z tych związków, jakie są obecne w mniejszym stopniu, dają pewny charakter degustacji wina, tak jak oraz obecność garbników, jakie znajdują się w skórce winogron i można je uważać za normalny konserwant, jaki zezwala winom starzeć się znacznie więcej niż 5 lat, co potwierdza wina. Inne szczegóły dodaje się do grzech w sposób sztuczny i składają się na to, co oznacza się dodatkami do wina. Akcesoria te maja na celu stabilizować miarodajne związki (białka, kryształy winianu itd.), zmniejszyć poziom kwasów, przeciwutleniaczy (kwas askorbinowy), specyfików przeciwbakteryjnych (dwutlenek siarki, kwas sorbowy, sorbinian, kwas benzoesowy, kwas fumarowy).
1. Sprawdź teraz
2. Odwiedź stronę
3. Znajdź tutaj
4. Otwórz link
Znaczenie opowiadań w kulturach świata: mit, legenda, opowieść.